"Sabar itu Iman, duit bukan kawan, dunia hanya pinjaman, mati tak berteman"

Tuesday, 19 January 2016

Khasiat Jus Caliph

 بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum,

Pagi ni kami nak kongsi pengalaman anak kami sendiri sebagai pengguna Caliph. Semenjak Ihsan dah pandai makan 'family food', dia mula memilih makan. Sayur2 dah tolak tepi. Biasalah kan. Kita yang dewasa ni pun memilih. Jadi tak payah nak paksa anak sangat kan hihihi. Lepas tu, bermulalah alkisah dia sembelit. Hati dah mula risau. Cari buah2 bagi dia makan. Dia memang suka buah tapi banyak lah ceritanya. Kalau tembikai susu nak kena manis2. Kalau anggur nak kena buang kulit dulu. Kalau pisang, biar dia kupas dan makan sendiri (tapi jarang sekali nak makan habis, main je banyak), kalau betik hmmm belum apa2 dah reject dan macam2 hal lagi. Tapi tulah, kalau tak bagi buah, masalah sembelit dia berpanjangan la sikit. Yang paling tak sampai hati, kami tengok ada kesan darah kat pampers dia. Menunjukkan betapanya dia seksa menanggung masalah sembelit tu. Kesian sangat.

الحمد لله, sekarang umur Ihsan dah 2 tahun 2 bulan. Kami dah jumpa solusi masalah sembelit dia. Jus Caliph Kids Expert. Kami percaya dgn produk ni sebabnya kami yakin dengan kandungan dia yg terdiri daripada gabungan makanan sunnah. Jadi kami cuba semenjak lebih kurang 2 bulan lepas dan Alhamdulillah beberapa minggu lepas tu, kami dah nampak kesan yg positif. Masalah sembelit kurang. Selera makan bertambah dan yang paling best, minum susu dah normal dah macam kanak2 sebaya dia yg lain. Kalau tak, dulu buat susu 5oz pun payah nak habis. Membazir gitu ja.

Sebenarnya bukan kanak2 sebaya Ihsan ja yg sesuai minum jus Caliph ni. Amat disyorkan untuk kanak2 atau remaja  yg sedang bersekolah. Kenapa? Sebab mereka memang perlukan makanan tambahan utk kekal aktif, sihat dan cergas. Mereka kan kena bangun pagi pergi sekolah, petang pula ada yg ke kelas mengaji, ko-kurikulum, tuisyen dan sebagainya. Secara logiknya, kalau pemakanan anak kita cukup khasiatnya, secara tak langsung mindanya turut sihat, makanya anak2 انشاء لله akan menjadi cerdas lagi bijak. Siapa tak nak tgk anak2 sihat dan pandai kan?

Lagi 1, kita digalakkan selawat sambil bagi jus Caliph ni kat anak. الله dah kata, kalau kita sentiasa ingat الله dan Rasulnya, maka انشاء لله kita akan mendapat keberkatan daripada-Nya. Jadi, moga dengan mengamalkan pemakanan sunnah sebegini, kita semua mendapat keberkatan daripada-Nya. Moga anak2 kita pun baik akhlak dan budi pekertinya. Apapun, semuanya tertakluk pada niat. Biarlah apa jua yg kita lakuakan, hanya kerana الله.

Perlu diingatkan, jus Caliph ni boleh diberi pada anak seawal umur 1 tahun hingga tiada had umur. Malah, ianya juga baik untuk ibu mengandung tau!

Jadi kalau ada yg berminat nak cuba Caliph ni, SMS/Whatsapp kami di 0133009468 segera ya!

Saturday, 9 January 2016

Nak jana pendapatan dengan Caliph?

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum semua!


Sambil bagi Ihsan minum Caliph, terdetik dalam hati nak jana pendapatan dengan produk ni memandangkan kita pun tak berkerja. الحمد لله setelah 2 bulan akhirnya kini kami sudah bergelar pengedar sah. Sebelum ni kami hanyalah ejen di bawah stokis yg sah (http://sihatgenius.blogspot.my -sesiapa yang dari area Kuala Terengganu bolehlah beli Caliph dari akak ni. Servisnya memang tiptop!). Sebabnya waktu tu sumber modal tak berapa besar hihi. Memang ada ja masuk order sebab permintaan terhadap Caliph ni memang tinggi.  الحمد لله , semuanya pun dengan izin Allah.

Mesti ada juga ibu atau ayah yang nak anak sihat sambil jana pendapatan kan? Jom jadi mini ejen kami. Minimum belian hanya 6 botol Caliph, anda akan dapat harga borong. Sila hubungi kami di 0133009468 untuk maklumat lanjut ya.

Friday, 8 January 2016

Pengedar Sah Jus Caliph - Perak

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Moga kita semua berada di bawah lindungan الله hendaknya.

Untuk pengetahuan anda, kami merupakan pengedar sah produk Caliph- Sunnah Supplement for Kids (PGR272).

Ianya merupakan produk yang disasarkan bagi golongan kanak-kanak dan boleh diberikan seawal usia 1 tahun.

Diperbuat daripada gabungan makanan sunnah yang sememangnya banyak manfaat buat kita semua seperti:
  • Madu
  • Kurma
  • Kismis
  • Delima
  • Buah Tin
Dengan izin Allah, Jus Caliph ini dapat membantu mengatasi pelbagai masalah yang selalu dihadapi oleh kanak-kanak. Antaranya ialah:
  1. meningkatkan kesihatan tubuh dan antibodi
  2. meningkatkan perkembangan minda
  3. membantu anak yang mengalami masalah sembelit
  4. meningkatkan selera makan
**Banyak testimoni positif dari pengguna Caliph termasuklah kami sendiri. Follow Instagram kami untuk ketahui lebih lanjut ya!**

1 botol Jus Caliph didatangkan dalam bentuk cecair dan berisipadu 350ml. Berperisa buah-buahan campuran dan amat digemari oleh kanak-kanak.
 
Ihsan minum buat pertama kali. Sehingga menjilat jari.
 
Dicadangkan minum menggunakan sudu PLASTIK ya dan hanya 2 kali sehari sebelum sarapan dan sebelum tidur.
  • 1-3 tahun : Setengah sudu kecil (2.5 ml)
  • 4-6 tahun : 1 sudu kecil (5 ml)
  • 6 tahun ke atas : 1-2 sudu besar (10-20 ml)
 
Harga yang ditawarkan:
  • 1 botol = RM75
  • 2 botol = RM130
Free postage dan turut disertakan, hadiah misteri untuk anak anda. Lagi banyak anda beli, lagi banyak jimatnya. Untuk orang Perak, perkhidmatan COD disediakan untuk kawasan sekitar Simpang Pulai dan Batu Gajah.

Untuk maklumat lanjut tentang promosi boleh hubungi kami di 013-3009468.